Appen som ger dina säljare 15% mer säljtid

VoiceNotes

Skriv mindre, sälj mer!
Forskarna har visat att 10-30% av en säljares tid är aktiv säljtid hos kund. Resten, d.v.s. merparten av arbetstiden, använder säljaren till annat, exempelvis att skriva besöksrapporter.

När säljaren talar in sin rapport i sin mobil istället för att skriva, frigörs massor av aktiv säljtid. Detta gör i sin tur att försäljningen ökar, och ju fler säljare, desto större vinst.

Fundera själv – vad skulle några timmar extra säljtid per vecka och säljare innebära i ökad försäljning för ditt företag? VoiceNotes är faktiskt en ovanligt lönsam investering, oavsett hur stort företaget är!

Så här fungerar det
VoiceNotes är en tjänst direkt i din mobil.  Istället för att skriva talar säljaren in besöksrapporten i sin mobil. Vi tar emot den, strukturerar innehållet och lägger in rapporten i företagets CRM-system. VoiceNotes fungerar i alla smartphones som använder operativsystemen iOS eller Android.

Resultatet blir inte bara mer säljtid, utan också fler och utförligare fakta om besöket. För första gången vågar säljchefen verkligen använda CRM-systemet som beslutsunderlag.

Skriva är silver, tala är guld
Ju bättre en besöksrapport är, desto mindre annan dokumentation behövs. Och vice versa – en kortfattad och slentrianmässig rapport är i princip värdelös eftersom det viktiga bara finns i huvudet på säljaren.

Vår utvärdering visar att besöksrapporter från säljare som använder VoiceNotes alltid är mer detaljerade och laddade med värdefull information om personer, projekt och kunden.

”Undvik missförstånden”
Vissa kunder har en förmåga att missförstå överenskommelser, och saknas det en tydlig dokumentation skapar detta bara förvirring och irritation. Utan skriftligt avtal eller annat bevis ligger du illa till och kan förlora pengar.

Även i det här avseendet är VoiceNotes ett effektivt verktyg, som hjälper säljaren att muntligt dokumentera vad man kommer överens om direkt i anslutning till mötet. Om det behövs kan till och med kundens muntliga accept spelas in.

Share

Film om VoiceNotes

Intresseanmälan för våra tjänster

Vid intresse, ring oss direkt på:
Tel: 020 - 12 13 50
...eller fyll i formuläret så kontaktar
vi er så snart vi kan.